Най-ниските температури през февруари ще бъдат между - 15 и - 20 градуса...

Валежите в цялата страна спряха и вятърът - другата причина за създадените проблеми през последните няколко дни, отслабна чувствително. Само в Източна България е умерен, но утре и там ще спре.

Основното за следващите дни е големият студ, който се очаква. Минималните температури в събота и неделя ще са от -10 до -15 градуса , а другата седмица и по-ниски, тъй като нощем ще бъде ясно, а през деня предимно слънчево, на отделни места се очаква температурите да паднат до -20 градуса, дори и по-ниски.

 

Облачността ще е променлива, ще има значителни намаления до ясно и слънчево време, както и периоди със значителна облачност и прехвърчане на сняг. Съществени валежи обаче не се очакват.

 

В по-голямата част от страната най-ниските температури през февруари ще бъдат между минус 15 и минус 20 градуса, като не са изключени да паднат и още повече. Най-високите пък ще са между 11 и 16 градуса.

 

Повече информация за времето вижте във видеото, а как да се подготвим за студеното време и как да избегнем критичните ситуации при пътуване, вижте ТУК.