Най-натоварено движението ще бъде след 15 часа днес...

Изключително засилен трафик се очаква днес следобед по международния път София-Кулата, предупреждават от полицията. Причината - предстоящият старт на ски купата в Банско. За сигурността на пътуващите и туристите в курорта са ангажирани стотици полицейски служители.

 

Най-натоварено движението ще бъде след 15 часа днес. За да се избегнат пътни инциденти, полицейското присъствие ще бъде повече от засилено. Само в Банско униформените ще са над 50.

 

\"Ще има както представители на полицията от Гърция така и от румънска страна съвместни екипи с цел помагане на гражданите от чуждите държави дошли да гледат състезанието в България за тяхно удобство и съдействие\", обясни Димо Чобанов, началник на КАТ Благоевград.

 

Заради очаквания наплив на туристи, пътят до зимния ни курорт се почиства до асфалт. Специална машина пък разширява трасето.

 

Въпреки че от полицията в Благоевград не очакват проблеми с трафика, все пак съветват шофьорите да са нащрек.

 

\"На 100 % да са насочили вниманието към управлението на моторни превозни средства, да управляват след като са добре починали вечерта, да не злоупотребяват с алкохол и да спазват указанията както на пътните знаци, така и на всички налични полицейски сили, които ще са на пътя и ще дават указания\", съветва Чобанов.