Финансовият министър обяви преди дни пред Нова телевизия, че това е възможно..

След като финансовият министър обяви пред Нова телевизия, че е възможно Данък добавена стойност да бъде намален до края на мандата, премиерът Бойко Борисов потвърди това намерение и в парламента. Той обяви още, че от ГЕРБ ще гласуват против ратификацията на споразумението срещу пиратството АКТА, за да се отхвърли окончателно спорният документ. Освен това, Борисов обвини предишното управление за участието на страната ни в АКТА.

 

"Вие погледнете кога са започнали преговорите, пък после ще се обиждате пак и ще се обиждате.  Станишев е започнал преговорите още... Моля?... Най-вече – върнете парите! И как се нарича – дали бонус, хонорар, взети пари, награда, няма значение – върнете парите! И Чавдар Георгиев казал – няма да ги върна на Бойко и на Дянков. Ами, върнете ги на болни на пенсионерите, г-н Кутев, щом гинат по 10, милиони, милиони сте взели. Върнете парите! Върнете парите", каза министър-председателят Бойко Борисов.

 

„Вие на третата година разбирате, че се раздават бонуси. Не сте знаели това на първата година, не сте знаели на втората година. Интересно е. Разбирам, че сте много притеснени и затова АКТА да не бъде приложена за държавната администрация. И тези дни сте пуснали поръчка за 60 милиона лева за нов софтуер на Министерския съвет. Голяма борба срещу пиратството пада. Без да сте въвели стария софтуер – правите поръчка за 60 милиона", подчерта Петър Курумбашев от „Коалиция за България".

 

„Излизате от въпроса, г-н Кутев... Извинете, г-н Курумбашев...", каза Цецка Цачева, председател на Народното събрание.

 

„Риза ще ми купувате, г-жо председател. Вече втори път ми бъркате името", каза шеговито Курумбашев.

 

„Направо костюм ще ви купя, няма да е риза.... Дуплика за г-н премиера... Няма да използвате – да ви благодарим тогава за участиет о в контрола", приключи Цачева.