„Мирослава не я познавам. Стойчо го познавам, но само толкова"...

Обвиняемият за убийството на Мирослава от Перник проговори за първи път пред медиите. Марио Любенов твърди, че е невинен и че не познава момичето.

Той поиска да излезе от ареста с по-лека мярка за неотклонение, но съдът не уважи искането му. Процесът следи Надя Ганчева.

Марио Любенов беше арестуван в началото на януари и до сега отказваше да обясни пред медиите своята версия.

„Мирослава не я познавам. Стойчо го познавам, но само толкова, в интерес на истината. Бях много стресиран в началото и затова сега реших да разговарям с вас", каза Любенов пред медиите.

Обвиняемият помоли съда да не го оставя в ареста единствено, за да успокои общественото напрежение. Адвокатите му посочиха нови обстоятелства, които доказвали, че Любенов не е бил на местопрестъплението. Съдията ги оспори.

Освен това магистратите посочиха, че показанията на самоубилия се Стойчо Стоев срещу Марио са достатъчно подробни и са подкрепени от няколко други свидетели. Въпреки това адвокат Яна Ангелова, която защитава Любенов, твърди, че няма никакви обективни доказателства, които да свързват Марио с престъплението.

В крайна сметка, съставът на Софийския апелативен съд реши, че има достатъчно данни за това, че Марио Любенов е участвал в отвличането и убийството на Мирослава от Перник.

Репортер: Надя Ганчева