Според адвоката му органите не са събрали нито едно доказателство...

 

Единственият задържан за убийството на Мирослава от Перник Марио Любенов ще застане днес пред Софийския апелативен съд. Магистратите ще разгледат мярката му за неотклонение. Любенов обжалва за пореден път задържането си под стража.

 

Марио Любенов беше задържан преди четири месеца и малко по-късно прокуратурата повдигна срещу него обвинение за убийството на Мирослава от Перник. До ареста на Марио се стигна след самопризнанията на неговият съучастник - Стойчо Стоев.

 

Самият Стоев се самоуби пред очите на служители от ГДБОП само няколко часа след като призна за престъплението. Така Марио Любенов остана единственият обвиняем за похищението и убийството на момичето.

 

Оказа се обаче, че Любенов е диагностициран шизофреник и не беше ясно дали може да носи наказателна отговорност. Преди няколко седмици обаче лекари от болница "Свети Наум" направиха експертиза и установиха, че въпреки болестта Любенов може да отговаря за действията си.

 

Според адвоката му обаче полицията и прокуратурата не са събрали нито едно доказателство за вината на Марио и разчитат само на показанията на самоубилия се Стойчо Стоев. Затова искат по-лека мярка за неотклонение за Любенов.

 

Дали съдът ще уважи искането им ще стане ясно по-късно днес.