Борислав Бориславов заяви, че избирателите искат „Синя коалиция” без Костов.

Лидерите, които съсипаха десницата през последните 10-12 години, трябва да се оттеглят. Сред тях са и Иван Костов и Надежда Нейнски. Това заяви в студиото на „Здравей, България" председателят на СДС-София Борислав Бориславов.

Той подчерта, че според актуално и неманипулирано социологическо проучване има голям срив в подкрепата за „Синята коалиция".

„Мнението на избирателите е, че Костов е спирачка за развитието на съюза. Най-големият воденичен камък е тежестта от миналото", коментира още Бориславов.

Той каза още, че мнението, изразено във вторник в ефира на сутрешния блок на Нова от президента Петър Стоянов се споделя от голяма част от привържениците и членовете на СДС в София. Стоянов заяви, че за първи път няма да гласува, ако СДС сключи споразумение с тъмносините. Официалната позиция на партията ще стане ясна след Националния й съвет, който ще се проведе на 15 май.

„Има смисъл от такъв съюз и съм убеден, че той трябва да съществува", заяви от своя страна Петър Москов от ДСБ.

Той призова десните да престанат да гледат назад и да обърнат поглед към бъдещето.

През последните три години, заради присъствието на сините, управлението на ГЕРБ се удържа в някакви европейски рамки и не отива вляво", каза още Москов.

Цялото интервю с членовете на СДС и ДСБ вижте във видеото.