Дали обаче това е правомерно - провери екип на Нова...

Оказа се, че Столичната община предлага неподозирани възможности за жителите и гостите на София – като например да си наемат парк или градинка за частно парти. Допустимо ли е това и какви реакции предизвиква?

 

В три часа следобед вчера част от Докторската градина в София изчезна зад двуметрови черни платна. Оказа се, че зоната е ангажирана от фирма за частно парти и достъпът за останалите посетители на градината е забранен.

 

Освен това, заради частното събиране, между три часа следобед и 10 вечерта беше ограничено и паркирането в карето на Докторската градина.

 

От Столичната община обясниха, че организаторите на партито са получили разрешение за ползване на част от докторската градина по надлежния ред – срещу 2700 лева и 2000 депозит. Не са имали право обаче да ограждат наетата зона и да спират минаването през нея.

 

„Когато се използва публична общинска собственост – в това число и градинските – се заплащат такси и има строго установен ред... Принципно се провеждат такива събития, но не би следвало да се огражда и да се нарушава достъпът на гражданите, така че трябва да проверя този конкретен случай", каза кметът Йорданка Фандъкова.

 

От Общината обещаха да наложат санкции, ако се докаже, че организаторите са били в нарушение. Ние ще продължим да следим темата.