Той отговаря за борбата срещу разпространението на наркотици в РПУ- Раковски...

 

 

В Пловдив полицай и двама мъже, участвали в схема за разпространение на амфетамини получиха най-тежката мярка "задържане под стража". Съдът прецени, че те са действали като организирана престъпна група и има опасност да се укрият и да извършат друго престъпление. 

 

Делото срещу тях се гледаше при закрити врата заради използваните специални разузнавателни средства при задържането им. Според прокуратурата най-скандалното в случая е участието на полицая Цветан Гачев. Именно той отговаря за борбата срещу разпространението на наркотици в РПУ- Раковски. 

 

Полицаят е наблюдаван два месеца преди да бъде арестуван. Той е с дългогодишен стаж в МВР и преди няколко месеца дори е награден за постигнати професионални успехи.

 

„При една от сделките е фактическият разпространител, на място, т.е извършител на деянието. При другите две сделки засега обвинението му е на помагач. Два килограма и половина е при последната сделка, при предходната е 200 грама. При първата е 2 грама, тази която е под формата на мостра. По цени на дребно между 8-10 лева на грам. Така че правете си изводите - 25 хиляди", каза Тодор Павлов, прокурор в Окръжна прокуратура – Пловдив.