При зверската катастрофа миналата година загинаха 8 души на място...

         
Днес се навършва една година от жестоката автобусна катастрофа на магистрала „Тракия", при която загинаха 9 души.

Панихида в памет на загиналите беше отслужена в храма „Света Богородица" в Бургас.

Припомняме ви, че на 15 юни миналата година автобус, пътуващ от София към Бургас с 31 пътници, се удари в мантинелата, преобърна се и се самозапали. При зверската катастрофа на място загинаха 8 души. Най-младата жертва е на 14 години, а сред оцелелите е 5-годишно дете. След 54 дни в кома издъхна и Албена Самуилова.

Братът на загиналата Албена - Яшар Узун, призна, че загубата й е нещо, което времето не може да излекува.

Панихидата върна към спомените от зловещата нощ преди година и много от оцелелите. За всички тях животът вече не е същия.

Пострадалият при катастрофата Атанас Атанасов заяви, че оттогава има травма на дясната ръка, заради която не може да работи и се е превърнал в „един пенсионер без пенсия".

„Дадоха ми 44% нетрудоспособност и до там", разказа Атанас на Атанасов. На въпрос дали някой от фирмата не го е потърсил да го попита как е, Атанас отговори така: „Те са мишки, една мишка не може да потърси нормален човек."

Милена Ганчева – също пострадала при катастрофата, все още не може да преживее психически преживяното.

Междувременно, вече е внесен обвинителен акт в съда срещу тримата, обвинени за катастрофата. Това са шофьорът на автобуса Светослав Димитров, управителят на „Ентуртранс"-Бургас Ениз Ченгел и Николай Точев, ръководител група „Транспорт" към „Ентуртранс".

Очаква се делото да започне в края на месеца в Пловдив.

Какво разказаха още пострадалите и тъстът на загиналия водач на автобуса – вижте във видеото.

Репортер: Цеца Алексова