Министърът искал общината да плаща солен наем на определен приют...

 

Земеделският министър Мирослав Найденов намери приют за бездомни кучета, на който общината плаща по около 12 000 лева месечно. Това заяви в ефира на „Здравей, България" общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки. Така той обясни и бездействието на министъра по отношение на по-бързото разрешаване на проблема с безпризорните животни.

 

„От Найденов зависи да внесе предложения за промени в закона и да облекчи строителството на приюти, но той не го прави", каза Джамбазки.

 

Той бе категоричен, че „животни да изяждат живи човеци, е история от други времена и континенти". И заяви, че агресивните кучета трябва да бъдат приспивани.

 

Колегата му от Столичния общински съвет Малина Едрева пък увери, че управляващата партия незабавно ще предложи поправки в наредбите, с които да се премахне „длъжността" надзорник. Това са хората, които твърдят, че с грижат за бездомни животни. Ако бъде променен законът, загрижените за кучетата граждани ще4 могат да ги отглеждат само в дома си.

 

„Освен това ще искаме всяка община да работи по своя програма за борба с проблема, за да не могат глутници кучета да се придвижват от един град в друг", обясни още Едрева.

 

Тя добави, че администрацията започва усилена работа по изграждането на два нови приюта, в които ще бъдат прибрани 4000 животни. 

 

Целият разговор с Малина Едрева и Ангел Джамбазки вижте във видеото.