Около 18.30 часа на 4 октомври, полицаи спират за проверка автомобил, в който пътува и братът на Бербатов

Братът на футболиста Димитър Бербатов – Асен, е арестуван с наркотици в колата на съпругата му. При рутинна проверка в на 4-ти октомври следобед на главния път София – Благоевград полицаите открили 20 грама кокаин, скрити в детското столче на сина на Асен Бербатов. Асен пътувал със свой приятел, който шофирал автомобила. И двамата са задържани за 24 часа, а по-късно са освободени.

Около 18.30 часа на 4 октомври, край село Дяково пътни полицаи спират за проверка лек автомобил, управляван от 26-годишния Николай Борисов от Благоевград. В колата пътува и Асен Бербатов.

Полицаите се усъмнили, че водачът на автомобила е в нетрезво състояние. При проверката с дрегер съмненията се потвърждават. Тестът се оказва положителен и за употребата на наркотици. Асен Бербатов не е бил пиян, а тест за наркотици не му е правен.

Колата е претърсена и в нея е открит плик с бяло прахообразно вещество, реагирало при първите тестове на кокаин.

„Наркотикът е бил скрит в детското столче”, заяви районния прокурор Величка Шопова в Дупница.

Автомобилът, в който са се возили двамата, се води на името на съпругата на Асен Бербатов - Димитрина.

И Бербатов и спътникът му са задържани за 24 часа. Заради чисто съдебно минало те бяха освободени на 5-ти октомври под парична гаранция от 5 хиляди лева. През целия ден Асен Бербатов и съпругата му не се прибраха в апартамента си. Съседите им, обаче не бяха изненадани от случилото се.

Срещу Бербатов и спътника му са повдигнати обвинения за притежание на наркотик, а на шофиралия Николай Бориславов и за шофиране в нетрезво състояние.

 

Вътрешният министър Цветан Цветанов също потвърди ареста на Асен Бербатов и отрече да има чадър над известни личности.

Екип на Нова ТВ успя да се свърже с Асен Бербатов по телефона. Какво заяви той и какви бяха коментарите на съседите му – гледайте във видеото.