Запрян Дойчев е от най-силните, а те се борят цял живот и остават винаги непобедими...

Неделя, 20 януари, 19.30 ч.
Тема: El Татко
Автор: Марина Цекова  


„Слабите не се борят. Малко по-силните издържат един час. По-силните от тях се борят години. Но най-силните от всички се борят цял живот. Те са непобедими”. /Бертолт Брехт/

Олицетворение на тези думи ще бъде главният герой в неделния епизод на „Темата на Нова” – българинът Запрян Дойчев. В България той е бил републикански шампион по борба четири години подред, по-късно става и треньор. В разцвета на кариерата си обаче се мести в Мексико – страна, която ще му докаже, че макар себеутвърждаването да е трудно, признанието, което си заслужиш, дава сили и гордост за цял живот.


В Мексико Запрян работи като треньор по борба в Националния автономен университет – благодарение на него институцията печели стотици медали, прославя се на национално и международно ниво, а той става първият чужденец, спечелил отличието „Пума”.

 

Учениците му го наричат „папа” /татко/ и виждат в него пример за истински борец. Тежка злополука обаче ще се превърне в най-сериозната му житейска битка, а едно признание – най-големият стимул да продължи напред. Защото той е от най-силните, а те се борят цял живот и остават винаги непобедими.

„Темата на Нова” с автор Марина Цекова – неделя, 13 януари, 19.30 ч. по Нова ТВ.