Задържани са шестима души, четирима от тях са криминално проявени

Жесток побой бе нанесен над служители на Спешна помощ. Шестима души в нетрезво състояние са нападнали лекаря, медицинската сестра и шофьора на линейката, които са били извикани по спешност. 


Нападението е станало в 1.00 часа през нощта, докато семейство празнувало завършването на по-малкия си син. Веселбата обаче е помрачена. Час след полунощ на спешния номер 112 пристига сигнал за „жена с диабет, която е изпаднала в кома”. 


През оградата на къщата, майката на абитуриента разказа за Нова телевизия, че линейката се забавила с повече от 40 минути. 


Справка в 112 обаче показва друго.


Линейката поставя, според мен, рекорд за пристигане на място. За 5 минути линейката е на адрес”, категорично заяви здравният зам.-министър д-р Мирослав Ненков.


След като пристига, екипът на линейката е нападнат.


„В момента, в който ние спряхме и тръгнахме да  излизаме, ние бяхме буквално извлечени от пияна тълпа - около 20 човека. Жена хвана сестрата от екипа за косата, буквално я извлече от линейката и започна да я удря. Тогава висичките я наобиколиха и започнаха да я удрят неистово”, разказа реаниматорът в Спешна помощ д-р Красимир Йорданов.


Съседът Михаил Драгомиров потвърди, че след пристигането на линейката е имало „голямо ритане и блъскане”.


И докато гостите на тържеството се саморазправят с медицинската сестра и шофьора, лекарят се опитва да стигне до пострадалата.


По думите на майката на абитуриента въпросното момиче е с диабет. След като й станало лошо, майката й правила 20 минути изкуствено дишане


Лекарите обаче заварват друго – момиче на самоход, придружавано от едно момче, видимо много пияно, което само се качило в линейката. 


Равносметката сочи, че става дума не за жена, а за момиче на 15 години, което не е с диабет, а с 4,3 промила алкохол в кръвта


„Детето не е пияница, не е яло цял ден, защото е на диета да не напълнее и му става лошо”, твърди майката на абитуриента.


Полицията е задържала шестима души – петима мъже и една жена. Четирима от мъжете са с криминална минало. И тримата служители на Спешна помощ са в добро състояние. Психическата травма обаче остава.


„Голяма обида. Трява да ви кажа, че това е първото посегателство за толкова години и се чуствам страшно обиден, не само на хората, които са ми посегнали. Чувствам се обиден на целия български народ, защото не оценяват нашия труд, обясни д-р Йорданов.