Това заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов

351 075 от намерените в печтаницата в Костинброд бюлетини са годни да послужат по предназначение. Това заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.


Негодните изборни материали – с лош печат и нечетливи са 59 292 броя. И 62 420 са скъсани, намачкани и зацапани и не могат да послужат при изборния процес.


По думите на Сарафов всяка една от тях е миналата през ръцете на прокурорите.
По време на разпита собственикът на печатницата Йордан Бончев заявил, че разбира, че е допуснал множество грешки при целия производствен процес и при приемането и изпълнението на поръчката.


Все още не е ясно дали ще се повдигнат обвинения по случая. Досега по делото с бюлетините са разпитани 28 свидетели, направени са 29 огледа на веществени доказателства и са назначени четири компютърно-технически бюлетини, две от които вече са готови.


Припомняме, че в деня за размисъл преди изборите на 12 май т.г., Прокуратурата разби печатница с 350 000 незаконни бюлетини. Впоследствие се оказа, че изборните материали са 480 000. По-късно Върховната касационна прокуратура уточни, че откритите бюлетини в печатницата са извън необходимата бройка за парламентарния вот и не са технологичен брак.