Според защитата на Михаил Куртев таксито е било засечено от друг автомобил

Съдът остави в ареста за постоянно таксиметровия шофьор Михаил Куртев, който се вряза в сряда вечер с автомобила си в спирка на столичния градски транспорт на бул. „Цариградско шосе” и прегази 12 души. Пред магистратите той призна, че е пил преди да седне зад волана.


Защитата на Михаил поиска по-лека мярка за неотклонение. Позовавайки се на експертизи, които са видели, от защитата посочиха, че скоростта на таксито е била 92 км/ч.


Според тяхната версия таксиметровият автомобил е бил засечен от друг автомобил и затова Михаил Куртев е загубил контрол. Като довод за исканата по-лека мярка адвокатът на Куртев посочи факта, че той не е осъждан, има заболяване, грижи се за болен баща и за непълнолетното си дете.

 

Малцина са свидетелите по думите на прокурор Михайлова, които са потвърдили, че таксито е било засечено от друга кола. Според обвинението скоростта, с която се движел Куртев е категорично установена.


Самият Куртев заяви пред съда, че страшно много съжалява за случилото се и още е в шок.


Часове преди катастрофата Михаил е бил със свой приятел и са пили мента. Кръвната проба сочи, че алкохолът в кръвта му е бил 1,5 промила, а тази от дрегера – 1,89 промила.


Разпитани са множество свидетели. 

 

Куртев може да обжалва решението на съда в 3-дневен срок.

 

Ако Михаил бъде признат за виновен той може да получи между 5 и 15 години затвор

 

Какво коментира пред журналисти прокурорът Събина Христова - гледайте във видеото.