Целта е пресичане на разпространението на акцизни стоки без бандерол и на противозаконно отнети вещи

16 души са задържани при специализирана съвместна операция в София, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. В нея са участвали Агенция „Митници", Главна дирекция „Национална полиция", СДВР, Специализирани полицейски сили, Национална агенция по приходите (НАП) и Агенция по безопасност на храните.

 

Спецакцията има за цел пресичане на разпространението на акцизни стоки без бандерол, на противозаконно отнети вещи, разпространение на наркотични вещества, както и престъпления, извършени от и с малолетни и непълнолетни лица.

 

Проверени са 255 души, 22 търговски обекти, 34 автомобила. 27 от проверените лица са криминално проявени.

 

Установени са и трима издирвани. Проверени са три адреса, за които е имало сигнали за наличие на акцизни стоки без бандерол.

 

13 души са отведени в Трето РУП за проверка. Двама са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Срещу единия, който е криминално проявен, е образувано досъдебно производство за притежаване на акцизни стоки без бандерол. Срещу него е започнала проверка и за притежание на газово оръжие.

 

Задържан е един чужд гражданин с наложена мярка от съда - отказан престой в страната. Предстои екстрадицията му. Установени са и две лица, известни с джебчийски кражби.

 

Служителите на реда са установили малолетен, който разпространявал акцизни стоки без бандерол. Съставен му е акт за административно нарушение. Предаден е на родителите му.

 

Съставени са и 16 акта за различни нарушения.