Когато купувате евтини стоки от интернет, трябва да бъдете внимателни

Все по-честа практика е пазаруването онлайн, като много популярни са сайтовете, които предлагат парфюми и различна козметика. 

 

Според въпросните сайтове, предлаганата стока е оригинална, макар на цена в пъти по-ниска от тази в магазините.


 
В магазина марков оригинален женски парфюм на световно известна компания е на цена от 150 лева за 100 милилитра. Дубликатът на същия парфюм е на апетитната цена от 40 лева.

 

Според сайта, от който екип на Нова закупи въпросните евтини парфюми, всички те са оригинални и качествени, а причината за по-ниската цена е това, че са от по-стари серии. Проверката показа, че сайтът е регистриран във Варна. Парфюмите, които поискахме пристигнаха при нас по куриер 24 часа след поръчката. Освен ниската цена и силно спиртният и сходен аромат на всички парфюми, в качеството им ни усъмниха още опаковките и плуващите в течността прашинки. 

 

Освен по цената и качеството, трябва да знаете, че оригиналната козметика, както и всеки друг оригинален и закупен от България продукт, се познава по отличителни белези като целофан и опаковка, холограмен стикер и обозначение на български на етикета. Това е задължително, независимо дали продуктите са закупени от магазин, или пък онлайн.

 

Повече по темата гледайте във видеото