Районът на инцидента е отцепен от полицията

Действащ полицай застреля със служебния си пистолет съсед в Добринище, Благоевградско, информира БГНЕС. 39-годишния Спас Пенгьов е прострелян с няколко куршума пред дома си и е починал на място. Той е прострелян от 31-годишния Славчо Костадинов - служител на Районното управление на МВР. 

 

Стрелецът също живее в Добринище, а стрелбата е станала на ул. "Хан Аспарух", на около 50-на метра от лагера на община Харманли. Двамата братя имат заведение, коеро през нощта работи като дискотека. Стопанисват и пресевна станция в Добринище. Местните разказват, че израстнали без родители. От полицията казват, че са произведени два изстрела. Имало е и сбиване.


Сигналът за инцидента е подаден около 5:30 часа чрез телефон 112. Ставало въпрос за двама мъже, които лежали на главната улица в града. При пристигането на полицията, единият от мъжете – Спас Пенгьов на 39 години, вече е бил мъртъв. Пристигналият екип на Спешна медицинска помощ е оказал първа помощ на простреляния 39-годишен мъж, но по време на транспортирането към болницата в Разлог, той е починал.

 

Свидетел на трагичния инцидент на убийството става роднина на починалия Елена Бенгьова, която е била на терасата на къщата си, на няколко метра от инцидента. Извършителят на престъплението е задържан. Колегите и съседите му са в шок.

 

Работи се по няколко версии, като основната е междуличностен конфликт. Не се изключва и ревност или неуредени сметки. Министър Йовчев е разпоредил спешна проверка за пълното изясняване на случая.