Според МВР става въпрос за "самокатастрофирал шофьор", който най-вероятно е загубил контрол над колата

Автомобил се вряза в посолството на Република Турция днес по обед. Обстоятелствата и точната причина за инцидента все още не са ясни. Колата е с варненска регистрация, а шофьорът е 35-годишен българин. Веднага след удара той е отведен за разпит в Първо районно управление на полицията.

 

Автомобилът е излязъл от пресечка на булевард "Васил Левски", минал е покрай посолството и според очевидци рязко е завил към вратите на дипломатическата мисия. Врязъл се е със силен трясък във вратите на сградата. Очевидците на удара са малко. Повечето хора просто са чули катастрофата.

 

Мястото бързо беше отцепено от полицаи. Веднага след удара сапьори провериха колата за евентуално взривно устройство, а шофьорът 35-годишният Марчо Жеков - беше отведен за разпит в Първо районно управление на полицията.

 

От Софийска градска прокуратура съобщиха, че е образувано досъдебно производство по случая. Разследването се води за хулиганство и увреждане на чуждо имущество. Предстои изясняване на обстоятелствата.

 

Все още няма яснота дали става дума за случаен инцидент или планиран удар срещу мисията на Анкара у нас. Свидетели на инцидента допусат, че човекът е имал личен мотив за атаката. Пострадали няма, щетите са минимални.