Да отмъкнеш цял автобус от платен паркинг и да изминеш с него 50 километра

Как се краде пътнически автобус от охраняем паркинг? Мистериозната история е от Пловдив. Наш екип тръгна по следите на изчезналото возило.

 

Да отмъкнеш цял автобус от платен паркинг и да изминеш с него 50 километра, без никой да подозира, че си го откраднал, оказва се, не е никак сложно. Уверява ни собственикът на рейса, който за малко не намерил превозното си средство разрязано на парчета.

 

Мъжът веднага вдигнал на крак цялата полиция. Охранителят на паркинга му обяснил, че още миналата събота две яки момчета, представили се за новите собственици на автобуса, дошли и го взели.

 

След няколкочасово издирване полицаите откриват автобуса скрит между други два рейса в гараж в село Стрелци, близо до град Раковски. Возилото щяло да бъде разрязано за скрап и върнато за вторични суровини. 

 

Собственикът на гаража се оказал доскорошният ползвател на автобуса. Той го бил взел на лизинг, но не можел да изплаща вноските и преди месец го върнал обратно на Радослав Керанов.

 

За кражбата на автобуса Радослав обвинява собственика на паркинга.

 

Той отказа да разговаря с нас. Счетоводителката му обясни по телефона, че такава кражба не е извършвана на територията на паркинга и че ще съди за клевета Радослав Керанов. За полицията обаче остава въпросът кой открадна автобуса.

 

В крайна сметка полицията върнала обратно открадния рейс на собственика му. 

 

Репортер: Благой Бекриев