Братовчедът на 4-годишното момиче е признал, че го е убил, след като го е изнасилил

Полицията в Ню Йорк арестува след разследване, продължило над две десетилетия, убиеца на дете, чието убийство потресе САЩ, предадоха световните агенции. Убитото дете беше кръстено с прякора Бебето Надежда от детективите, открили трупа му в хладилна чанта за пикник край магистрала в Манхатън през 1991 г.


По време на разпит братовчедът на 4-годишното момиче е признал, че го е убил, след като го е изнасилил. Името на детето и обстоятелствата около смъртта му останаха мистерия повече от две десетилетия. По-рано тази седмица обаче полицията обяви, че разполага с нова следа и че ДНК тест е позволил да се идентифицира майката на детето. Сега полицаите разкриха, че момичето се казва Анхелика Кастильо, предава БТА.


Пред полицията убиецът, който сега е на 52 години и който се казва Конрадо Хуарес, е разказал, че заедно с роднина е сложил тялото на детето в хладилната чанта.


Случаят с Бебето Надежда се превърна в мания за някои следователи. Стотици хора пък присъстваха на погребението на момиченцето, състояло се през 1993 г. Тялото на Бебето Надежда беше ексхумирано и от него бяха взети ДНК проби през 2007 г., а после пак през 2011 г.


През юли полицията обяви награда от 12 000 долара за информация, която да доведе до ареста на убиец.