Главният секретар Светлозар Лазаров потвърди, че са изпратени барети, които да го открият

Спец-частите на МВР разполагат с оперативна информация, къде се укрива Христо Георгиев, мъжа, който снощи стреля по полицаи при опит за задържането му. Това заяви главният секретар на министерството Светлозар Лазаров.

 

Главният секретар на МВР не отрече, че не е доволен от резултатите от вчерашната акция, при която се стигна до стрелба и гонка с автомобили.

 

„Бих казал, че е пропуск, защото не е задържано лицето. Това мога да дам като факт. Моят анализ показва, че най-добре е той да се предаде, да не тормози и семейството си да го мисли и да се притесняват, и самият той да се крие. Взел съм мерки, пратил съм баретите да го търсят, рано или късно ще го намерят, каза Лазаров.

 

За случилото се  тече досъдебно  производство и подробности от акцията не могат да бъда отгласени от главния секретар. Той обаче не оспори, че операцията е била за залавянето на издирвания вече месец Христо Георгиев.

 

Среднощният екшън се разигра снощи в столичния квартал „Света Троица” на кръстовището на улиците „Чавдарица” и „Иван Александър”. Криминално проявеният и издирван от Интерпол Георгиев стреля по полицаи при опит за задържането му. 


Служителите на реда, облечени с цивилни дрехи, подгонили Георгиев, но той успял да отнеме от преминаващ шофьор черен джип. Последвала гонка с коли из квартала. 


Христо Георгиев е един от тримата участници в обира на инкасо автомобил пред банков клон във Враца, който беше извършен на 1-ви октомври. Тогава крадците стреляха по охранителите на банковата кола и задигнаха около 90 хиляди лева. По-късно двама от тях бяха задържани, а третият, за когото стана ясно, че е бивш полицай, беше обявен за издирване, включително и чрез Интерпол.