Тя е обвинена в това, че е откраднала 214 000 лева от Параходство „Българско речно плаване”

10 години затвор присъди Русенският окръжен съд на бивша касиерка. Илияна Илиева е обвинена в това, че е откраднала 214 000 лева от Параходство „Българско речно плаване”. 46-годишната жена твърди, че е невинна.


Според съда с помощта на фалшиви документи, Илияна Илиева си е присвоила 214-те хиляди лева в периода от 2006 до 2010 година. Тогава тя е работила като касиерка в дружеството.
След разследването става ясно, че за да се оправдае липсата на парите, са използвани касови ордери, които не отразявали реални постъпления или плащания. Първоначално касиерката обяснила действията си със свои лични затруднения и била уволнена.


Илияна Илиева избра камерата на Нова телевизия, за да разкаже своята версия, но не пожела да покажем лицето й.


„В командировка бях във Видин и ме върнаха при много лоши обстоятелства и се нахвърлиха 10 човека върху мен да кажат, че наистина аз съм взела липсващите 214 000 лева. Приходните и касовите ордери се пускат от оперативен счетоводител. Не знам с какво съм попречила, но смятам, че съм си вършила работата съвсем съзнателно, това което са ми наредили. Само пред родителите си изпитвам наистина голям срам, защото сумата е много голяма, а на лице в действителност аз нямам нищо”, обясни Илияна Илиева.


Присъдата от 10 години е за длъжностно присвояване и съставяне на документи с невярно съдържание. Тя може да бъде обжалвана във Великотърновския апелативен съд.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Олга Василева