Алжирецът бе заловен със съвместните усилия на български и гръцки полицаи

Задържаният в Гърция Салахедин Бин Аладин вече се намира в сградата на Столичната дирекция на вътрешните работи, съобщиха от пресцентъра на Вътрешното министерство. Алжирецът, който бе издирван за нападението с нож над 20-годишната Виктория в денонощен магазин на столичната ул. "Пиротска", бе транспортиран от ареста на Гранична полиция ГКПП-Капитан Андреево към 17:30 часа.

 

Столични криминалисти продължават работата по изясняването на случая съвместно с прокуратурата, уточняват от МВР.

 

Аладин бе заловен от гръцките власти и задържан снощи в участък в Орестиада заедно с криминално проявен българин, който му е помагал.

 

В понеделник около 19 часа е получен сигнал от гражданин, че лицето е видяно в Пловдив. Салахедин е тръгнал към града в неделя. Пътувал е с такси, а негов приятел от български произход му е помогнал да организира бягството. Алжирецът е нощувал в хотел. Когато полицията открива стаята му обаче, той вече я бил напуснал.

 

По данни на пловдивската полиция алжирецът се е отправил към свиленградското село Мезек. С помощта на местната ловна дружинка властите претърсили местността, но не открили  Салахедин.

 

Отправил се е към пограничното свиленградско село Мезек. Пазач на строителен обект в района го забелязал преди да премине границата. Селото бе блокирано от 150 полицаи и жандармеристи. В издирването на заподозрения се включи и местната ловна дружинка.

 

Предстои на алжирския гражданин да бъдат повдигнати обвинения. Освен за грабежа и вероятно за опит за убийство, впоследствие може да се повдигне и обвинение за незаконно преминаване на държавната граница. Очаква се обвинения да бъдат повдигнати и на съучастника на Салахедин.

 

Междувременно от "Пирогов" съобщиха, че състоянието на Виктория остава стабилно. Няма опасност за живота на 20-годишното момиче.

 

Повече информация по случая ще получите от видеото.

 

Репортери: Надя Ганчева и Нина Димитрова.