Шофьорът, причинил смъртта на младото момиче, е на свобода срещу 1000 лева гаранция

След новината за освобождаването на таксиметровия шофьор, който помете 12 души на спирка на „Цариградско шосе”, близките на загиналата Станислава настояха за законови промени. С тях те се надяват да се затегне контролът над шофьорите в обществения транспорт и да има по-големи наказания, ако някой кара пиян. 

 

Намираме Мирослава в парка. Разхожда се с кучето Макс в последните топли дни. В чантата си винаги носи албума със снимки на дъщеря си Станислава. Сега шофьорът, причинил смъртта на Съни, е на свобода срещу 1000 лева гаранция. Деянието му е окачествено като убийство по непредпазливост.

 

Не е нормално. Човек, който е взел два човешки живота и е погубил съдбите на още поне 50-60 души, част от хората може би ще останат инвалиди. Това е поредицата от абсурдни неща в държавата", заявява майката на Станислава. 

 

Мирослава иска да се променят законите и да бъде въведен строг контрол за шофьорите, особено в обществения транспорт. И е готова да се бори за това.

 

„Страх нямам от нищо, след това, което се случи, след като Съни си замина, аз абсолютно за нищо нямам страх”, каза майката на момичето. 

 

Борбата започва с подкрепа. Първата кауза на съмишлениците е борбата срещу леките наказания за пияните шофьори. Съмишленици Мирослава среща буквално и на улицата. 

 

Опитахме се да разговаряме и с шофьора на таксито, но адвокатът му отказа всякакъв достъп до него.