Мъж и жена са застреляни в кола на бул. "Владислав Варненчик"

Двама души, мъж и жена, бяха застреляни в следобедните часове в центъра на Варна. По-късно стрелецът е открит също прострелян.

 

Инцидентът е станал около 14:30, когато прозвучават повече от пет изстрела. Първоначално хората тук си помислили, че деца си играят с пиратки, но само няколко минути по-късно става ясно, че е стреляно с огнестрелно оръжие. Инцидентът е станал на паркинг в междублоково пространство, съвсем близо има и детска площадка, за щастие по време на убийството е нямало никой.

 

Мъжът и жената са били простреляни смъртоносно докато са били в паркиран автомобил между блокове 41 и 42 на булевард „Владислав Варненчик”. Според твърденията на очевидци убиецът е бил съпруг на мъртвата жена, а мъжът в колата - неин любовник. Хората разказват, че преди да дръпне спусъка хладнокръвно влязъл в близкия магазин да си купи цигари.

 

“Каза, че не пушел, но сега щял да пропуши. На вратата се спря, само ми каза - Ако видите съпругата си с любовник под ръка как бихте реагирали? Въобще не съм подозирала, че ще направи нещо такова“, казва продавачката Марина Николова.

 

Съседи от балконите стават свидетели на убийството. Секунди след като извършва престъплението, убиецът спокойно си тръгва. Разминава се със случаен минувач, на когото прави неприличен жест.

 

Само около два часа след кървавия инцидент се получава сигнал за самопрострелял се мъж в изоставена сграда. Предполага се, че това е извършителят на двойното убийство. Простреляният е бил откаран от екип на Бърза помощ в шокова зала в тежко състояние.

 

Простреляния мъж е бил с огнестрелна рана на главата и лекарите се борят за живота му. Нито полицията, нито прокуратурата са потвърдили към момента, че този мъж е извършителят на двойното убийство.

 

Репортер: Нивелина Няголова