В низините ще има краткотрайни мъгли, които до обед ще се вдигнат

Във вторник ни очаква поредният януарски ден с температури над средните за месеца. Сутринта на места по течението на Струма и в низините ще има краткотрайни мъгли, които до обед ще се вдигнат.


През деня ще има разкъсани средни и високи облаци, но те няма да пречат на слънцето. В по-голямата част от страната ще духа до умерен югоизточен вятър.


Сутринта температурите ще са от минус 3 до плюс 2 градуса, а следобед ще са между 6 и 11 - 12 градуса.


И в планините ще е така -  разкъсана средна и висока облачност, но и много слънце. Ще духа слаб, по високите части умерен до силен югозападен вятър. Максималните температури на височина 1000 м ще са около 7 - 8 градуса, а на 2000 – около минус 1. Заради топлото време, работещите писти в курортите все още са с изкуствен сняг.


В Европа – Скандинавският полуостров е обхванат от полярен въздух и там утре ще превалява сняг. Вихър над Италия ще е причина за снеговалежи в Алпите и интензивни дъждове по Централното Средиземноморие, Адриатика и Западните Балкани. Дъждовно ще е и в Испания, Франция и на Британските острови.


Утре най-студената европейска столица ще е Москва с максимална от минус 10 градуса, а най-топло ще е в Рим – плюс 13.


На Балканите и през следващите дни ще остане по-топло от нормалното. Слаби валежи на полуострова се очакват в сряда и четвъртък, и след това в неделя и понеделник.


У нас в сряда над западните и южните райони ще превали слаб дъжд, по високите части на планините – слаб сняг. В четвъртък преди обед в Южна България все още слабо ще превалява, но следобед от север облаците ще намалеят. В петък и събота в планините ще е слънчево, а по ниските места - облачно и мъгливо. Не е изключено да преръми, но ще остане топло. В неделя отново ще е облачно, вечерта над крайните западни райони и с дъжд.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg