Заподозрените са задържани по време на преговори за продажба на бебе за 5000 евро

Петима българи бяха арестувани в гръцкия град Волос. Те са заподозрени в трафик на деца. Арестите са извършени в адвокатската кантора на известен адвокат, докато са текли преговори за продажба на бебе срещу сумата от 5000 евро.

 

Според информирани източници, случаят започнал да се разплита, когато властите са получили сигнал, че бебе на едва 10 дни е попаднало в ръцете на престъпна група. То е родено в началото на годината в болница във Волос. Полицаите се направили на купувачи, за да заловят участниците в престъпната група.

 

Българите, замесени в случая, са от ромския лагер в Алмиро, Магнисия, като единият от тях вероятно е имал участие и в случая с малката Мария. В адвокатската кантора са намерени и други документи, свързани с изтъргувани бебета.

 

Известното като Русия ангел момиче също беше открита в ромски лагер. Преди дни гръцки съд обаче взе решение детето да остане в южната ни съседка под опеката на благотворителна организация.

 

Съдът в Лариса постанови, че фондацията „Усмивка на детето” получава пълно попечителство над Мария. Малкото светлокосо момиченце беше открито през октомври в ромски лагер в Северна Гърция при хора, представили се за нейни родители. Впоследствие след голямо международно разследване, с отглас в Европа, родителите Саша и Атанас Русеви бяха открити в България.

 

Българската държава поиска пред съда малката Мария да бъде върната у нас. Това е заявил официално пред гръцкия съд в Лариса българският консул в Атина, цитиран от  "Етнос". Молбата му е оставена без последствия.