Искат оставка на правителството и на ректора на СУ

Софийският университет отново е окупиран. Този път обаче вратите на Ректората бяха заключени през нощта, но не от „Ранобудните студенти”, а от друга група млади хора. "Ранобудните" се разграничиха от авторите на новата акция, но не и от исканията им.

 

Причините за недоволство не са отминали”, коментира в ефира на Нова ТВ Асен Генов от „Протестна мрежа”, който вече изрази солидарност с новите окупатори.

 

Саморазправа и кавги между студенти и преподаватели избухнаха в Алма Матер. Окупацията започна около полунощ. Трийсетина студенти, които твърдят, че подкрепят „Ранобудните”, но са с по-радикални идеи, затвориха Ректората. Малко след 2:00 часа прочетоха декларация с искане за оставка.  

 

Сред новите окупатори нямаше нито едно от познатите лица от „Ранобудните студенти”. Освен оставка на правителството, те поискаха оставката на ректора проф. Иван Илчев.

 

„В момента има 10 души вътре, не всички са студенти. Това е външна акция, няма какво да се лъжем. От трийсетина души по-малко от половината са били от Софийския университет”, каза проф. Илчев.

 

В понеделник започва изпитната сесия в университета, което притесни преподаватели и студенти.

 

Повече по темата ще научите от видеото.