Срещу назначение на ДПС се обявиха дори социалистите в Габрово

Рокада на директорския пост в парк „Българка” край Габрово предизвика скандал. Човек на ДПС зае временно ръководната позиция, докато титулярят е в болнични. Али Алиев обаче се оказа неприемлива фигура за повечето политически партии в Габрово, където е дирекцията на парка. Против неговото назначение с декларация се обявиха дори и от местната структура на БСП.

 

Директорът на парк „Българка” катастрофира и излиза в болничен. Пет дни преди той да изтече от Изпълнителната агенция по горите назначават нов временно изпълняващ директор - общинският съветник от  ДПС в Севлиево – Али Алиев. За назначението първи алармират от партията на „Зелените”. Неприемливо и незаконно е то и за общинската структура на социалистите в Габрово. От опозицията в парламента също призоваха назначението да бъде отменено:  

 

Бях оневинен в съда и досието ми е чисто и няма злоупотреба със служебното място”, коментира Алиев. Фирмата му обаче е в списъка на длъжниците на държавата с малко над 32 000 лева. По думите му сумата била от неплатени лични осигуровки и лихви върху тях. Заради съдебен спор той не можел да прекрати участието си в нея.   

 

Предложението за назначението на Али Алиев идва от областната структура на ДПС в Габрово, подкрепено е и от местния депутат Четин Казак.

 

Алиев категорично отрича да е в конфликт на интереси, тъй като споменатата фирма била с отдавна прекратена дейност и заличаването от публичния регистър ще стане, след като мине през съда.

 

Повече по темата ще научите от репортажа.

 

Репортер: Йовка Драганова