В основата на разпрата са два съседни имота

Един инцидент от криминалната хроника с днешна дата напомни за драмата в Лясковец. С месеци познат на полицията мъж заплашва цяло семейство, заради имотен спор. Тази нощ изгоряха два автомобила на семейството. Николай Василковски и Владислав Милиев разказват.


Около 2:00 часа тази нощ неизвестни с маски на лицата палят 2 автомобила в двора на Антонен Парашкевов. Според него зад палежа стои неговият съсед - Емил Първанов „Ембака”, познат на полицията в Сандански с опит за кражба на безбандеролни цигари преди 2 години.


В основата на разпрата са два съседни имота. Първанов претендира за пространството, което семейство Парашкевови имат по закон за достъп до втората им къща.


Проблемна била и границата между парцелите, която навлиза в мястото на Първанов с няколко квадратни метра. Тази врата е собственост на Парашкевови. В началото на годината Ембака заплашил фамилията, че ще я бутне. Заплахите са записани с телефон. И действително се появил багер. Парашкевови заснели това с камера.


Семейството твърди, че е предлагало уреждане на спорния казус със споразумение или в съда. Отсреща желание за диалог обаче нямало, само заплахи.


Парашкевови са подавали сигнали и в полицията, и прокуратурата. Докато институциите мълчат, семейството живее в страх.


Открихме Емил Първанов по телефона. Той отрича да има нещо общо със заплахите и с палежа.


Повече по темата гледайте във видеото.