Хората в Тетевен хвалят своя градоначалник и твърдят, че обвиненията срещу него са скалъпени

Хората в Тетевен застават зад гърба на кмета Милен Милев, който бе арестуван преди няколко дни. От прокуратурата Нова телевизия разбра, че той е обвинен, че е прекратил обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за социални заведения, за да може да нагласи фирма, която да изпълнява същата услуга, но такава, която да е близка до неговата приятелка.

 

Милев живее в лукс, твърдят хората, които тази сутрин се събраха пред дома му в махала Асен.

 

Къщата на арестувания кмет Милен Милев преди е била собственост на човек, който е имал проблеми с хазарта. Тя е голяма, и разполага с басейн. Според местните хора Милен плаща на чистачка, която да му помага в домакинството, въпреки че той живее сам.


Припомняме, че арестуваният кмет на Тетевен е обвинен в злоупотреба с власт и манипулиране на обществени поръчки, ощетили общината с около милион лева. Малко хора обаче се съгласяват да застанат пред камера и да кажат лоша дума за Милен Милев.


Някои от събралите се хора в махала Асен заподозряха, че обвиненията срещу кмета на Тетевен са скалъпени.


Един от хората обясни, че фирмата, натоварен с поръчките на детските градини, е собственост на мъж, а не на приятелка на Милев, както се твърди в обвинението.


Жителите на махалата похвалиха кмета за това, че е решил проблема с водата на селото, както и проблема с детските градини.


"Познавам го отскоро. Той си има пари, и преди си караше колите, но това е човекът, който работи за общината”, обясни Людмила Огнянова – общински съветник в Тетевен. По думите й поръчката за доставка храна за детските заведения наистина е спечелена от приятелка на кмета на Тетевен, но двамата нямат интимни отношения. Огнянова определи информацията, че хлябът се продава с надценка в детските градини като клевета.


Целия разговор гледайте във видеото.