И при неблагоприятно развитие на спора с ЕРП-та, ще има кой да доставя, увери премиерът

Няма никаква опасност за нарушаване на доставките на ток - нито към бизнеса, нито към крайните потребители. В това увериха премиерът Пламен Орешарски и енергийният министър Драгомир Стойнев в коментари по стартиралата процедура за отнемане на лицензите на трите енергодружества.

 

„Силно се надявам, че няма да се стигне до отнемане на лицензи, тъй като те ще развиват дейността си в съответствие със закона и регулациите в страната”, заяви министър-председателят във Видин, където Министерският съвет проведе изнесено заседание. „Нека първо видим как ще се развие спорът, но не се притеснявайте, дори при неблагоприятно развитие, ще има кой да доставя ток”, подчерта Орешарски, цитиран от БГНЕС.

 

Премиерът каза, че не би искал да прави каквито и да е политически коментари по спора с ЕРП-та:

 

„Нека да се движим по законодателството. Процедурата е период, в който всички заинтересовани страни могат да доказват своите тези”, заяви Орешарски, попитан дали зад поведението на дружествата не стоят политически интереси.

 

Политически коментар обаче направи министър Стойнев, който отдаде случващото се на некомпетентни решения на предишната власт.