Полицията провери сградата, но не откри взривно устройство

Търговският център The Mall на „Цариградско шосе” и офис сградите около него бяха евакуирани заради сигнал за бомба. Предупреждението за взривно устройство е подадено около 18 часа, но извеждането на хората стана близо час по-късно. 

 

Екипите по обезвреждане на взривове дойдоха към 20 часа, а зрители на Нова ТВ сигнализираха, че в някои фирми служителите не са били освободени, въпреки тревогата.

 

След подадения сигнал работата в мола продължава още близо час. Едва към 7 часа вечерта идва предупреждението - от администрацията обявяват, че има пожар.

 

Служителите напускат мола за минути. Едва по-късно работещите разбират, че става въпрос не за пожар, а за предполагаемо взривно устройство.

 

Освен мола, евакуират и офис сградите наоколо. В някои фирми обаче служителите са пуснати да излязат часове по-късно.

 

Заради бързата евакуация служителите не успяват нормално да приключат работата си. Охраната обаче не позволява на никой от чакащите да се върне обратно в мола.

 

Около два часа след подадения сигнал в мола пристигнаха служителите на Дирекция "Оперативно-техническо издирване", отговорна за откриването и обезвреждане на бомби. В късните часове на деня проверката приключи и бомба не беше намерена.