За всеки зодиакален знак се преписват определени части от тялото, органи и съответно болести

Оказа се, че има връзка между зодията на човек и неговото здравословно състояние. Родените през пролетта например по-често са склонни да развият алергии. За родените през зимата пък съществува по-голям риск за развиване на шизофрения или да имат слаби кости.

 

"Астролозите взимат не само датата на раждане, а и мястото. Медицинската астрология датира от много време. Тя се развива от наблюдения, това не са измислици”, обясни в "Здравей, България” астрологът Оксана Станчева.

 

За всеки зодиакален знак се преписват определени части от тялото, органи и съответно болести. За Овена отговарят главата, мозъка и очите. Може да има проблеми с кръвното налягане и желязото. Телецът - врат, гърло и гласни струни. Близнаци – рамене, ключици и нервна система. Рак – гръден кош и стомах. Лъв – сърце и гръбнак, Дева – коремната кухина, Везни – бъбреци и кожа, Скорпион – полова система и нос, Стрелец – бедра и черен дроб. Козирог – кости, стави, кожа, зъби и коса. Водолей – глезени и нервна система, Риби – пети и психика.

 

"Нещата обаче не са толкова директни. Когато правим индивидуален хороскоп, гледаме дата, час и място на раждане. Това определя индивидуалната предразположеност на човек. Гледа се шести дом, който отговаря на здравето”, поясни астрологът.

 

"По отношение на връзката зодия - болести преди не вярвах, но ме убедиха няколко прости научни факта. Статистиката в цял свят сочи, че родените през декември страдат по-често от шизофрения. Тогава извадих учебниците по психиатрия и там пише същото”, разказа кардиологът доц. Сотир Марчев.

 

"Има връзка между психическото ни развитие и това кога сме родени. В първи клас например децата, родени януари, са почти една година по-възрасти от тези, родени през декември. Тези деца могат повече от другите и това им дава склонност цял живот да се държат като лидери”, поясни още доц. Мирчев.

 

Той посъветва, че е по-добре в семейство, в което някой от роднините има шизофрения, децата да не се планират през зимата. Ако пък в семейството някой от родителите е с алергия, по-добре да не се раждат деца през пролетта.