Компанията е победител в конкурса за строеж на газопровода през страната ни

„Стройтрансгаз консорциум” ще строи „Южен поток” – България. В състава на дружеството влизат руската компания ЗАО „Стройтрансгаз” и „Газпроект Юг” АД от България, информира Агенция „Фокус”.


Компанията е победител в конкурса на „Южен Поток България” АД за извършване на работно проектиране, доставка на оборудване и материали, строително-монтажни дейности, обучение на персонала и въвеждане в експлоатация на газопровода „Южен поток” на територията на България.


В публичния търг, започнал през декември 2013 година, участваха 11 кандидати. Сред участниците в конкурса имаше компании от Австрия, Белгия, България, Германия, Индия, Италия, Русия, Швейцария и Япония.


Конкурсът се проведе на два етапа. На първия етап подборът на кандидатите се провеждаше въз основа на анализ на съответствието на комплектността и съдържанието на представените от кандидатите пакети документи, съгласно условията за участие.


На втория етап конкурсната комисия оцени представените технически и финансови оферти на претендентите. По резултатите от извършената оценка на офертите е определен победителят в конкурса.