Хиляди се събраха за да почетат момчето и поискаха сурова присъда за прегазилия го шофьор

Поредна нелепа смърт на пътя - 4 годишно дете беше прегазено на пешеходна зона в Стара Загора. Хиляди старозагорци се събраха в подкрепа на почерненото семейство и поискаха сурово наказание за шофьора-нарушител, който е арестуван.

 

През целия ден, хиляди хора оставяха цветя в центъра на Стара Загора. Символичната ограничителна линия прегради мястото, където джипът е навлязъл в пешеходната зона и е прегазил малкия Паоло.

 

В злополучната вечер, Паоло е бил заедно с родителите и сестра си. Близнаците са дълго чакани в семейството на Иван и Красимира. Оказва се, че фаталната маневра е честа практика в района на близкото СОУ Васил Левски. Учениците използваха голямото си междучасие днес, за да протестират.

 

Шофьорът на джипа Георги Сапунджиев е на 44 години с две деца, живее в близкото село Змейово. Пробите за алкохол и наркотици, взети снощи са отрицателни, съобщиха от полицията.

 

Веднага след инцидента, мъжът е приет в неврохирургията на областната болница с комоцио, след като, по думите му, е бил удрян с камъни на мястото на трагедията.

 

Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт при катастрофа. За това престъпление съдът може да даде от 2 до 6 години лишаване от свобода, но и условна присъда, както вече се е случвало.

 

След черния понеделник, кметът на Стара Загора поде инициатива - до два месеца всички постъпи към детски площадки да бъдат допълнително обезопасени. „Можем да затворим всички улици към пешеходната зона с кашпи или други прегради, но преградите пред глупостта са малко”, каза той.

 

Още в късния следобед обещаните ограждения пред пешеходната зона бяха поставени кашпи.  Шофьорът остава в болница до утре, след което ще бъде арестуван, в очакване съдът да постанови постоянна мярка за неотклонение.

 

Репортери: Вероника Димитрова и Анна Турлакова