Водещите партии решиха да запазят мълчание дали ще се стигне до предсрочни избори или не

Въпреки очакванията днешният 7-ми юли да донесе яснота дали ще се стигне до предсрочни избори или не, водещите партии решиха да запазят мълчание. Появиха се само прогнози от ДПС, че краят на кабинета „Орешарски” няма да дойде след вот на недоверие. 
 
Само дни, след като се появи разрив в коалицията между БСП и ДПС – с прогнозата на Лютви Местан за скорошни предсрочни избори и потвърждението на Сергей Станишев, политическите централи все още пазят мълчание. Въпреки че напрежението расте с часове, остава загадка дали партийният курс ще се промени и дали ще станем свидетели на нови политически целувки.
 
Доган показа, че действително е мандатоносителят на това управление, което и Станишев намекна. ДПС поставиха рамката на тази политическа криза и именно те ще се опитват да я управляват. Останалите централи мисля, че вече са в предизборна кампания”, коментира политическия анализатор Тома Биков.
 
Въпреки очакванията, че неделният ден ще бъде ден за политическо пиене на кафе – около емблематичното за ДПС място, известно като „сараите на Доган”, екипът на Нова ТВ забеляза и чу само пернатите му обитатели. И на „Позитано” 20 тишина и спокойствие белязаха днешния ден. 

Още по темата

 
Според лидерът на АБВ Георги Първанов ръководството на БСП трябва да поеме отговорност и обясни: „Тя се поема по един начин. Това е оставката, но по-важното е да се намери силният екип, моралният. 12-13 години партията има един лидер и всеки път, когато е в такава ситуация, се казва, че не е сега моментът”.
 
„Отношенията между БСП и ДПС вече са в миналото. Единственото, което не е известно, е дали ще изгубим още няколко месеца в партийно строителство, или ще отидем директно към парламентарни избори и ще спестим доста разходи и време на хората”, на мнение е Тома Биков
 
Затова, според анализаторите, сегашното затишие едва ли ще се размине без последици. Тома Биков е на мнение, че бурята няма да отмине, затова е „по-добре да влязат в нея”.
 
Ако политическата криза сега се задълбочи, специалистите прогнозират, че в следващите няколко години страната ни може да се изправи и пред тотална икономическа катастрофа
 
Още по темата гледайте във видеото.