Снимките с автомобила-нарушител на пешеходната зона в Стара Загора обиколиха социалните мрежи

Полицията в Стара Загора откри собственика на лекия автомобил, който наруши пешеходната зона на мястото, където преди седмица загина четиригодишният Паоло.

 

Сведетелските показания са единственият начин полицията да санкционира в подобни случаи. „Аудито” е с великотърновска регистрация. Шофьорът на автомобила се е явил доброволно в Пътна полиция Стара Загора тази сутрин, за да получи акта. Глобата е от 50 до 150 лева.

 

Акцията на полицията дойде, след като снимките с автомобила-нарушител обиколиха социалните мрежи.

 

„Ние се сезирахме, издирихме подалия сигнал, за да го използваме като свидетел. Малко граждани са съгласяват и отделят от времето си. Ако станете свидетели на нарушение – обадете се на 112 и запомнете номера на автомобила, защото в случая тази неяснота ни забави”, коментира комисар Илиян Илиев, началник отдел „Охранителна полиция” към ОД на МВР Стара Загора.


Автомобилът е влязъл от източния край на пешеходната зона, въпреки ограничителният знак. Допълнителни прегради ще бъдат поставени и от западната страна на булеварда до две седмици.


Мотопатрули до края на лятото в пешеходната зона обещаха от полицията. От деня на инцидента с Паоло до днес за навлизане в забранената за автомобили зона са наказани общо 15 шофьори.