Министър-председателят Пламен Орешарски отново не каза кога ще подаде оставка

Още по темата

Датата на предсрочните избори да е в периода от 28 септември до 12 октомври – за това са се договорили на днешната среща с президента парламентарно представените партии. 

 

Това съобщи държавният глава Росен Плевнелиев, като уточни, че предстоят нови консултации за конкретната дата на вота.

 

На срещата с него представителите на партиите в Народното събрание са се разбрали да се определят приоритетите и основни важни задачи, които стоят пред парламента и правителството.

 

Политиците отказаха да отговорят на въпросите на медиитеРосен Плевнелиев ще се окаже първият президент в демократичната ни история, на когото ще му се наложи да формира два служебни кабинета. Първо на Марин Райков и сега - предстоящия, който да управлява до есента.

 

Държавата ще трябва да избере и своя еврокомисар. Стигнали са до решението, че трябва да има гаранции за честни избори.

 

Министър-председателят Пламен Орешарски отново не каза кога ще подаде оставка. Вариантите са два - или той да каже кога ще я подаде, или да сметнем по съвета на Мая Манолова - служебният кабинет да встъпи в длъжност 60 дни преди евентуалната дата на избори - 28 септември, което значи, около 28 юли.

 

Предсрочни избори - решеноПо неофициална информация на Нова телевизия кабинетът ще подаде оставка в края на юли.

 

Той подмина медиите и продължи към Министерския съвет без да отговори на въпросите. Премиерът беше съпроводен от група протестиращи с викове „Оставка”.