По думите му, че ако това стане, той ще бъде обменната единица – "те влизат, аз излизам"

Да се реди кабинет по-рано, означава да се търсят удачните добри специалисти. Нормално е Бойко Борисов да си подготвя отдалеч. Той не е за подценяване като човек. Но проблема при неговото правителство, както и сега, е здравеопазването”.

 

Това заяви в студиото на „Събуди се” министърът на културата от правителството на Борисов Вежди Рашидов. Изказването му по повод появилата се информация във в. „Труд”, че ГЕРБ реди кабинет. „Томислав Дончев пише програма за управление”, съобщава още печатното издание.


По думите на Рашидов трябва човек, който да направи дисекция на българското здравеопазване.


„От лекар до лекар и от хирург до хирург има разлика. Трудно се намира някой, който най-добре да извърши тази операция. Трябва да се намери човекът, който желае да го направи”.


На въпрос, ако ГЕРБ спечели изборите, кой трябва да стане министър на здравеопазването, Вижди Рашидов отговори: „Има много идеи. България има прекрасни лекари, но не всички са съгласни да станат министри”.


Запитан как вижда сближаването между ГЕРБ и ДПС и дали има перспектива двете партии да управляват заедно, Рашидов беше категоричен: „Ако това стане, аз ще бъда обменната единица – те влизат, аз излизам, защото не мога да застана срещу принципите си. Но, докато аз съм до Бойко Борисов, значи, че още няма такава уговорка. Аз съм човек, който е вътре и добре знам.


Целия разговор гледайте във видеото.