Има данни за извършено от Цветан Василев престъпление, но срещу него няма обвинение

Има данни за извършено от Цветан Василев престъпление, но срещу него няма обвинение. Това е констатацията на съдия Пенка Велинова. 

 

До извода се стигна след близо 9-часово заседание на СГС за мярката за неотклонение на четиримата задържани за източване на 206 милиона лева от КТБ. Оказа се, че според прокуратурата никой не е изваждал чували с пари оттам. Доказателствата сочели, че 206-те милиона са изчезнали за три години - от 2011-а досега. А Цветан Василев според прокуратурата опитал да прикрие липсата от Касата, като разпоредил издаването на фалшиви счетоводни документи за отпускани кредити. 

 

И така след заседанието съдът наложи постоянно задържане на двама от четиримата задържани по обвинението в длъжностно присвояване от Корпоративна търговска банка. Това са главният касиер Маргарита Петрова, посочена като извършител, и заместникът на главния счетоводител - Борислава Тренева - Кючукова, която е помагач.

 

Изпълнителният директор на банката Орлин Русев беше освободен под гаранция от 10 хил. лв., а главният счетоводител на банката Мария Димова беше задържана под домашен арест.