Депутатите от ГЕРБ и ДПС поискаха промяна на основния финансов закон, от БСП са против

Депутатите в НС заседават извънредно, за да решат дали да променят бюджета на държавата и на Здравната каса. Заседанието е по искане на ГЕРБ и ДПС, а от левицата са против промяната на основния финансов закон.

 

При впечатляващо пълна пленарна зала и кворум от 173 народни представители беше открито заседанието. Депутатите отново водиха спорове по актуализацията на бюджета на Здравната каса. Правителството предлага да се дадат 225 милиона лева за здраве, а лекарите настояват да бъдат отпуснати още 100 милиона отгоре.

 

Бойко Борисов призова БСП да подкрепи актуализацията, предложена от самото правителство. От левицата отговориха, че вече не е ясно дали то е на БСП, или на ГЕРБ.

 

Засилено полицейско присъствие и протест срещу актуализацията на бюджета имаше и пред Народното събрание, организирано от партия „България без цензура”. 

 

ГЕРБ и ДПС смятат, че е нужна актуализация на държавния бюджет, а от БСП са категорично против. Социалистите потвърдиха становището си и по-рано през деня, когато се събраха на „Позитано” 20.

 

Какво казаха те – гледайте във видеото.