По думите му стана ясно, че ГЕРБ ще подкрепи актуализацията на бюджета на НЗОК

„Мога да направя компромиси за болните хора и лекарските организации. Пребройте се колко депутати ще влезете от БСП и ДПС, колкото ви трябват - 10-15 или 20 човека, ще пратя в понеделник. Пращам ги заради болните хора”, заяви на консултациите при президента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

По думите му стана ясно, че ГЕРБ ще подкрепи актуализацията на бюджета на НЗОК и на второ четене.

 

„Ние бихме подкрепили бюджета на премиера Орешарски, което никога не се е случвало – опозиция да подкрепи един бюджет. По-голям компромис, по-голямо желание да подкрепим правителството на ДПС, БСП и „Атака” от ГЕРБ не може да се иска”, заяви още Борисов.

 

В президентството Борисов и Михаил Миков си размениха остри реплики, а Росен Плевнелиев заяви, че остава неудовлетворен, защото партиите не предлагали решение на проблемите

 

В началото на тази седмица в парламента беше гласувана актуализацията на бюджета на Касата на първо четене. С гласовете на ГЕРБ и БСП беше актуализиран отново на първо четене и държавният бюджет.  

 

На следващия ден обаче Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ няма да влиза повече в парламента заради обвиненията за появата на нова коалиция с ДПС. На 5-и август двата бюджета - държавният и на НЗОК, трябва да бъдат гласувани на второ четене. 

 

На 6-и август се очаква 42-ото Народно събрание да бъде разпуснато.