Най-тежко засегнат от силната буря е град Бад Швалбах

Силна буря отнесе къщи, обърна автомобили и изкорени дървета в Германия. Пожарникари и спасители вече часове наред се борят, за да почистят и да премахнат падналите клони. 

 

Най-тежко засегнат от силната буря е град Бад Швалбах в провинция Хесен. Стихията е опустошила големи части на града. Силният вятър е отнесъл покривите на къщи и помел автомобили, а други са смачкани от паднали дървета. 

 

Хората споделят, че това, което са преживели, е било като истински филм на ужасите. Часове наред местните жители, спасителни екипи и пожарникари почистваха падналите дървета и се опитваха да преценят щетите по къщите и обществените сгради. 

 

Хората разказват, че е било много страшно преживяване.

 

„Погледнах през прозореца, а къщата от другата страна на улицата не се виждаше. Беше като стена от вода. Тогава видях едно дърво да лети и чак тогава осъзнах какво се случва”, разказа Хайнц Варшейд.

 

Паднали дървета са блокирали пътищата в провинция Хесен. Заради отломки върху релсите железопътният трафик между Франкфурт и Майнхайм беше спрян заради паднали върху релсите дървета.