Според нея голяма част от министрите са много неподготвени за позициите, които заемат

„За два дни Ваньо Танов направи три пресконференции. На едната каза, че за няколко месеца Агенция „Митници” се е върнала две години назад. На втората каза, че митниците в момента са в състоянието от 90-те години. После се оказа, че той е доктор и ще чака, за да търси болестта и лекарството. Танов е инженер и не знам кога стана икономист. Принципът е - като знам какъв инженер съм, ме е страх да отида на доктор”, каза в „Събуди се” Емил Димитров – Ревизоро, бивш директор на Агенция "Митници".

 

По думите му обаче темите на седмицата и това, което го е впечатлило, е друго. Първото е, че имаме още един тото милионер. „Освен това имаме двама ИТ специалисти и вместо да се чудим как да ги осъдим може да се замислим как да ги наемем да тестват кодове и системи”, каза Димитров и добави, че най-тежката мярка не е необходима.

 

Второто, което го е впечатлило е високия професионализъм на президента. „Дори и малкия палавник може да направи много големи бели. След като имаше един месец да състави служебно правителство, се оказа, че 60% от хората в него са в конфликт на интереси, а останалите са от ГЕРБ”, заяви бившият директор на Агенция "Митници".

 

Третото, което го е изненадало, е, че предизборната кампания вече е започнала. „В момента кампанията не коментира управлението на БСП и ДПС, а коментира Бойко Борисов и назначенията”, каза той и допълни, че кампанията е обърната.

 

„За мен е голяма изненада, че президентът не успя да се справи с това правителство”, каза журналистът Силвия Великова. Според нея голяма част от министрите са много неподготвени за позициите, които заемат. 

 

Относно листите на БСП за предстоящите избори Арман Бабикян заяви, че те не са някаква голяма новина, като изключим това, че има малко разместване в тях. Според него това е знак на стабилност в поведението на БСП. 

 

„Има нещо интересно и това е, че местните структури казаха „Не” на Кристиян Вигенин. В никакъв случай обаче това не е обновление”, смята Великова.

 

Другата тема на седмицата е скандалът с Аглика Аврамова. „Това е контрапункт на темата с Ваньо Танов. Този случай е показателен как може с жълта публикация да очерниш един човек”, каза Великова. Според нея министър-председателят е отхвърлил възможността на една гилдия да заема позиции в изпълнителната власт. „Това беше много неадекватна реакция”, заяви тя.

 

Къде е гражданското общество, което пита „Кой”. На море ли отиде? Кой назначи Ваньо Танов? Президентът или някой му нареди?”, попита Бабикян.

 

По думите на Ревизоро едва след като това правителство си отиде ще се разбере имало ли е ефект или не

 

Целия разговор може да гледате във видеото.