В него ще вземат участие 648 двойки от 41 страни

В аржентинската столица днес стартира Световното първенство по танго. В него ще вземат участие 648 двойки от 41 страни, информира ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
Турнирът по традиция се съпровожда с концерти, изложби, майсторски класове и панаири, на които могат да се закупят съответното облекло и обувки за страстния танц, книги и сувенири.


Буенос Айрес приеме рекордно количество чуждестранни танцови двойки. Много от тях ще започнат участието си направо на полуфиналите на конкурса. Те завоюваха това право, след като спечелиха турнирите, състояли се в 12 града по света с подкрепата на аржентинския организационен комитет на шампионата. Тази година към списъка на градовете бяха добавени Сеул, /Република Корея/, Мюнстер /Германия/, Париж /Франция/ и Лондон /Великобритания/. Очаква се към списъка през 2015 г. да се присъединят Йоханесбург /РЮА/ и Монреал /Канада/.


Световното в Буенос Айрес ще обхване две категории - салонно и сценично танго. Първото е издържано в стила на 40-те години, които се смятат за "златния век" на този танц. За него са характерни бавните премерени движения, включващи всички основни стъпки и фигури. Акцентът се поставя върху точността на изпълнението. Салонният стил се противопоставя на сценичния с виртуозната техника и зрелищни акробатични фигури.