Много познати имена от кабинета "Орешарски" отново ще се борят за депутатските кресла

БСП показа, че си харесва правителството – много имена от кабинета "Орешарски" остават в листите за предстоящите избори на 5 октомври. Смятаната за партията на третото поколение всъщност се подмладява – поне в листите. Но пък се забелязва криза за жени – едва 35% от листите са от нежния пол. Председателят Михаил Миков се похвали, че е стихнало напрежението в партийните структури. Но най- интересното остана застраховката срещу компроматите.

 

От БСП сигурните имена са председателят на партията Михаил Миков, който води листата в 25 избирателен район на София и във Видин. Стефан Данаилов е начело в 24 район в София. 

 

Във Варна водач е доскорошният министър на отбраната Ангел Найденов, в Пловдив - известният като сив кардинал на левицата Димитър ДъбовМая Манолова застава начело на левия отбор в Кюстендил, а в Кърджали - Милко Багдасаров.

 

Не всички решения обаче ще бъдат взети днес. За друг пленум, който ще се проведе в събота, се отлагат няколко ключови решения, а именно - листите за трите софийски многомандатни избирателни района, за Хасково и за Габрово. Припомняме, че за Габрово проблемът не е партиен. Там предвиденият водач на листата Йордан Стойков катастрофира тежко и в момента се намира в болница. 

 

За първи път, след като сдаде официално лидерския пост в БСП, на „Позитано” 20 се появи Сергей Станишев, но отказа да говори публично.

 

Всичко по темата гледайте във видеото.