Бащата заяви, че докато не се издаде ефективна присъда, всеки ден ще блокират пътя

Трагедия за цялото село Крушевец. Вчера 11-месечно дете беше убито на тротоара в детската си количка.  

 

По първоначална информация граничният полицай, който е карал колата, изглежда е употребил алкохол. „Той беше видимо пиян”, категоричен беше бащата на детето Красимир.

 

Той заяви, че иска максималното наказание – доживотен затвор без право на замяна. „Имам информация, че той не кара за първи път пиян”, допълни още той.

 

„Шофьорът беше неадекватен. Отиде на другия тротоар и започна да говори по телефона”, разказаха очевидци.

 

На мястото на инцидента веднага пристигат колеги на граничния полицай, които са отишли и са му купили няколко кисели млека

 

Хората в селото обясняват, че проблемът е в това, че няма легнали полицаи на пътя. „Кара се с висока скорост. Обясниха ми, че на такъв път не могат да се сложат легнали полицаи”, каза кметът на селото.

 

Спонтанно хората блокираха пътя, като искането им е да се поставят легнали полицаи. 

 

Бащата на загиналото бебе заяви още, че кръвната проба на шофьора не е взета коректно, тъй като не е имало свидетели. „При това положение тя със сигурност ще бъде манипулирана”, смята Краси.

 

Той обеща, че докато не се издаде ефективна присъда, всеки ден ще блокират пътя.

 

Граничният полицай е задържан в полицията Созопол и днес окръжната прокуратура трябва да прецени дали да удължи мярката на 72 часа и да поиска най-строгата мярка задържане под стража

 

Единствено екип на Нова успя да открие и да разговаря със съпругата и роднини на задържания граничен полицай Костадин Стоянов. Разбрахме, че той е в системата на МВР от около 5 години.

 

Цялото интервю със съпругата му гледайте във видеото.