Жителите на село Крушевец блокираха международния път към Турция

Шофьорът, смазал бебе на тротоара в бургаското село Крушевец, засега остава в ареста. Обвинен е за причиняване на смърт по непредпазливост. Междувременно жителите на селото тази сутрин спонтанно блокираха пътя Малко Търново-Бургас и поискаха справедливост. 

 

В Окръжна прокуратура-Бургас вече е заведено досъдебно производство срещу Костадин Стоянов за извършено престъпление при управление на МПС, с което по непредпазливост е причинена смъртта на 11-месечната Красимира. 

Още по темата

 

От днес граничният полицай Костадин Стоянов е привлечен в качеството на обвиняем и ако бъде признат за виновен, може да получи между 3 и 10 години затвор.

 

Окръжният съд в Бургас трябва да реши дали да остави шофьора за постоянно в ареста, или да му наложи друга мярка за неотклонение. Очакват се и резултатите от кръвната проба за алкохол, взета в деня на катастрофата. 

 

От вчера жителите на Крушевец настояват за поставянето на ограничители на скоростта и се опитват да окажат подкрепа на младото семейство, чието дете бе премазано на тротоара.

 

Недоволството в селото нараства, тъй като в него живеят много млади семейства с малки деца. Хората се заканват спонтанната блокада на международния път към Турция да не единствената, ако до дни не бъда взети мерки. Семейството има съмнения и в коректността при взимането на пробата за алкохол на водача Костадин Стоянов.

 

Веднага след инцидента ръководството на "Гранична полиция" разпореди допълнителни мерки за предотвратяване на подобни тежки инциденти в бъдеще, а срещу шофьора е образувано и дисциплинарно производство. 

 

Репортер: Цеца Алексова